Een serie minifestivals in Podium Mozaïek met verhalen, gedichten, muziek, kunst en dans waarin we gezamenlijk onze diversiteit beleven. Gehoorde en ongehoorde fenomenen uit de huidige maatschappij. Als we een eerlijke en inclusieve wereld willen achterlaten voor onze kinderen, moeten we nu stappen maken en in dialoog gaan over onze verschillen en overeenkomsten.

Tijdens de Alf Laila Walaila Ongehoorde Verhalen willen we lokale initiatieven uit Amsterdam West en kunstenaars een platform geven om samen met hun achterban in gesprek te gaan over blinde vlekken. Operatie Periscoop faciliteert en het kernteam bestaat uit Naomi Nagtegaal, Fouad Lakbir en Margreet van der Vlies.

WANNEER
20 september 2019, 18 oktober 2019, 15 november 2019, 13 december 2019, 24 januari 2020.
We beginnen altijd van 17h00 tot 19h30.

WAAR
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam

ACHTERGROND
In september 2016 was de eerste editie van het Alf Laila Walaila Festival. Een initiatief van vier moeders uit Amsterdam West die dagelijks hun kinderen zien opgroeien in een samenleving die steeds meer lijkt te verharden. Een samenleving waar mensen van diverse culturele achtergronden naast elkaar leven, maar niet altijd samen. Deze vier vrouwen zijn geboren in een land van buiten en voelen zich thuis in Nederland en willen stuk voor stuk een mooie wereld voor hun kinderen, hun buren en zichzelf. Voor editie 2017 is het kernteam aangevuld door 4 jongeren en lag de nadruk dat jaar nog meer op dialoog en het met elkaar in gesprek gaan en leggen we af en toe de vinger op de zere plek. Kijk naar het filmpje voor de sfeer van deze editie. Het filmpje is gemaakt door Bibi Fadlala.

Bij beide edities die plaatsvonden in het Erasmuspark waren ruim 700 bezoekers aanwezig.

KOSTEN
Entree is gratis (inclusief snacks!). Drankjes kun je kopen aan de bar van Podium Mozaïek.

Aanmelden als je verzekerd wilt zijn van een plekje: via mail margreet@operatieperiscoop.nl of whatsapp 0648321552
(circa plek voor 45 mensen) en kom anders op de bonnefooi!

SAMENWERKEN?
Neem contact met ons op via margreet@operatieperiscoop.nl

In het najaar van 2019 organiseren we in plaats van een eenmalig grootschalig festival, een serie minifestivals met het thema het ongemakkelijke gesprek in de studio van Podium Mozaïek. Waarbij we (installatie)kunst, privilege trainingen, storytelling, muziek en poëzie als katalysator inzetten.

Volg ons op Facebook voor de laatste updates